اقتصادی
ایرنا
۱۴۰۰/۰۷/۲۴ ۱۰:۵۵:۳۳
عزم دولت سیزدهم برای ارتقای جایگاه بورس در اقتصاد کشور
عزم دولت سیزدهم برای ارتقای جایگاه بورس در اقتصاد کشور
اقدامات اخیر برای سازماندهی بازار سرمایه مانند برخورد با متخلفان ماینینگ در بورس تهران، تغییرات مدیریتی در شورای عالی بورس و سازمان بورس و تاکید بر جلوگیری از قیمت‌گذاری دستوری و رفع انحصار، نشان‌دهنده عزم جدی دولت سیزدهم برای تقویت بورس و ارتقای جایگاه این بازار در اقتصاد کشور است.
ایرنا


معاملات بورس در هفته‌های گذشته، روند پرنوسانی را تجربه می کرد که باعث بی اعتمادی سهامداران نیز شده بود، اما با انجام برخی اقدامات از طرف دولت سیزدهم که مهم ترین آنها، تغییر شورای عالی بورس و رییس سازمان بورس بود، فضای مثبتی بر معاملات حاکم شد به طوری که پس از چند روز افت سنگین، امروز شاخص بورس رشد قابل توجهی را تجربه کرد.

شاخص بورس در ساعت نخستین آغاز معاملات امروز بیش از ۲۷ هزار واحد افزایش یافت که حاکی از بازگشت تدریجی اعتماد سهامداران به بازار سرمایه است.

در روزهای گذشته، شاهد شکل گیری صف های فروش سهام و حتی خروج نقدینگی از بورس بودیم که زنگ خطری برای اقتصاد کشور محسوب می شد، اما آشتی دوباره سهامداران با بورس می تواند این روند را تغییر داده و جایگاه بورس در اقتصاد را تقویت کند.

با توجه به اهمیت بورس، دولت از نخستین روزهای فعالیت خود توجه ویژه‌ای را به سمت بازار سرمایه داشت و بارها اقدامات مختلفی را جهت بهبود جایگاه این بازار در میان دیگر بازارها در دستور کار قرار داد.

تصمیمات جدید دولت در حوزه بازار سرمایه

به دنبال حمایت‌های صورت‌گرفته از سوی ارکان دولت نسبت به معاملات بورس، «سید احسان خاندوزی» هفته گذشته در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «توییتر» نوشت: انتخاب اعضای متخصص و خوشنام برای «شورای عالی بورس» مهمترین حمایت دولت از بازار سرمایه است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در این توییتر از دستور کار قرار گرفتن اقداماتی مانند توسعه نهادها، رفع انحصار، بهره‌گیری از ابزارهای جدید، تقویت بازار اولیه، مقابله با قیمت‌گذاری دستوری و جلوگیری از دخالت در قیمت سهام خبر داد که این موضوع می تواند از دیدگاه کارشناسان بازار سرمایه، خوش‌بینی های زیادی را در بین فعالان  بازار نسبت به توجه دوباره دولت به این بازار ایجاد کند.

تقویت بازار سرمایه، اولویت‌ جدی دولت

حمایت از بورس تنها به مجموعه وزارت اقتصاد، محدود نشد بلکه سایر ارکان دولت نیز حمایت از بورس پرداختند. در این راستا، «محسن رضایی»، معاون اقتصادی رئیس جمهوری در دیدار با اعضای جدید شورای‌عالی بورس به اهمیت بازار سرمایه برای دولت و شخص رییس جمهوری تاکید کرد و گفت: دولت به تقویت بازار سرمایه کمک می کند و از سرمایه‌گذاران خرد حمایت خواهد کرد. باید از تجارب قبلی درس بگیریم و اجازه ندهیم رویدادهای تلخ گذشته دوباره تکرار شوند.

وی با بیان اینکه تا ١٠ سال گذشته ۹۰ درصد تامین سرمایه برای اقدامات و پروژه‌ها از سوی بانک ها و ١٠ درصد را بازار سرمایه تامین می کرد، افزود: امروز سهم بازار سرمایه به ۲۰ درصد افزایش یافته ولی این سهم هنوز رقم ایده‌آلی نیست و با توجه به ظرفیت بالای فعالیت‌های اقتصادی در کشور امکان افزایش آن تا ۴۰ درصد امکان پذیر است.

رضایی هدف گذاری اعضای جدید شورای‌عالی بورس را افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی پروژه‌های بزرگ باشد عنوان کرد و گفت: اولین شرط تحقق این هدف ترمیم و تقویت اعتماد مردم به بازار سرمایه است، تقویت بازار سرمایه از سیاست‌ها و اولویت‌های جدی رئیس جمهور و دولت است تا از این طریق اعتماد مردم به این بازار و ابزار مناسب سرمایه‌گذاری، ترمیم شود.

وی گفت: گاهی لازم است سرمایه‌گذاران خرد نیز در هیات مدیره‌ها نماینده داشته باشند، چرا که شاید از منافع آنان در برابر سرمایه‌گذاران کلان دفاع مناسبی انجام نشود.

صفحه اصلی خبر اجتماعی اقتصادی سیاسی بین الملل فرهنگی ورزشی ارتباط با ما